Ořechové tartaletky se sýrovým krémem a hruškovou růží, může být?
Můžete je sníst hned po vychladnutí, jako můj nedočkavec. Nebo si počkat do druhého dne a to jsou ještě lepší, protože korpus do sebe natáhne vlhkost z tvarohové náplně.
Krásný víkend všem.
Co budeme potřebovat?
Korpus
- 50 g ovesných vloček
- 50 g vlašských ořechů
- 1 vejce
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce cukru moučka
- 3 lžíce špaldové mouky
Náplň
- 100 g lučiny
- 100 g mascarpone
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 50 ml mléka
- 1 slabší lžička bramborového škrobu
- 1-2 zralé hrušky
Postup
Vločky a ořechy rozmixujeme najemno. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nelepivé těsto. Čtyři formičky vymažeme máslem a vysypeme (moukou nebo kokosem). Těsto rozdělíme na čtyři díly a prsty rozmačkáme až do krajů.
Mascarpone smícháme s lučinou a mlékem. Přisypeme cukr a pudinkový prášek. Krém přesuneme do připravených formiček. Hrušky rozkrojíme na čtyři díly a zbavíme je jádřince. Krájíme tenké plátky, které vrstvíme dokola do krému, tak aby vznikla růže. Pečeme na 170 stupňů 30 minut.