Ořechové tartaletky se sýrovým krémem a hruškovou růží, může být? 

Můžete je sníst hned po vychladnutí, jako můj nedočkavec. Nebo si počkat do druhého dne a to jsou ještě lepší, protože korpus do sebe natáhne vlhkost z tvarohové náplně.

Krásný víkend všem.

 

Co budeme potřebovat?

Korpus
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce špaldové mouky
Náplň
  • 100 g lučiny
  • 100 g mascarpone
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 50 ml mléka
  • 1 slabší lžička bramborového škrobu
  • 1-2 zralé hrušky

 

Postup

Vločky a ořechy rozmixujeme najemno. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nelepivé těsto. Čtyři formičky vymažeme máslem a vysypeme (moukou nebo kokosem). Těsto rozdělíme na čtyři díly a prsty rozmačkáme až do krajů.

Mascarpone smícháme s lučinou a mlékem. Přisypeme cukr a pudinkový prášek. Krém přesuneme do připravených formiček. Hrušky rozkrojíme na čtyři díly a zbavíme je jádřince. Krájíme tenké plátky, které vrstvíme dokola do krému, tak aby vznikla růže. Pečeme na 170 stupňů 30 minut.