Také bojujete s nedostatkem železa? Připravte si teplý salát z černé čočky. Navíc je tato super potravina bohatá na vlákninu, bílkoviny a antioxidanty podobné těm, které jsou například v borůvkách. Příjemný bonus, oddaluje stárnutí ??
Co budeme potřebovat?
Na dvě porce
- 150 g černé čočky
- rukola a špenát
- sýr Feta
- 1 ks batátu
- olivový olej
- sůl
Na zálivku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička octu balsamico
- 1 lžička citrónové šťávy
- špetka soli
- 1 lžička medu
Postup
Černou čočku propláchneme a dáme společně s vodou na mírný plamen vařit. V průběhu vaření doléváme podle potřeby horkou vodu.
Batáty oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a dáme na plech. Proužky posolíme a pokapeme olejem, pečeme na 180 stupňů.
Pro přípravu zálivky jednoduše všechny suroviny důkladně promícháme v misce.
Čočku zbavíme přebytečné vody, promícháme s nadrobeným sýrem, rukolou a špenátem. Nakonec přidáme batáty a zálivku.