Už jste slyšeli o tom, jak úča očkovala smetanu, aby dostala créme fraîche? ??

První pokus úplně nedopadl. Při tom druhém jsem nechtěla nic riskovat, a tak jsem tučnou zakysanou smetanu (créme fraîche) koupila v Lidlu a skvělý „Cibulový koláč“ je na světě.

Na oslavě měl úspěch, tak snad bude mít i u Vás

 

Co budeme potřebovat?

Kvásek a těsto
  • ½ kostky droždí
  • 70 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 15 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • Voda
Náplň
  • 250 gr créme fraîche
  • 1 stroužek česneku
  • sůl 
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 3 velké červená cibule
  • 250 g uzené šunky

 

Postup

Droždí rozdrobíme na dno misky, přidáme cukr, mouku a vlažné mléko. Přikryjeme čistou utěrkou a dáme na 10-15 minut kynout na teplé místo. Mezitím si do hluboké mísy dáme mouku, olivový olej a sůl. Přidáme kvásek a promícháme. Postupně přidáváme vodu do té doby, než nám vznikne nelepivé těsto. Těsto pořádně pomocí vařečky vymísíme a dáme kynout pod utěrku na teplé místečko. Vykynuté těsto prohněteme a na pečícím papíře přímo na plechu vyválíme do tenké placky (pomocí malého válečku).
Créme fraîche ochutíme solí, pepřem a česnekem. Touto směsí potřeme celé těsto, kromě krajů. Cibuli a šunku nakrájíme a osmahneme na oleji, nakonec navrstvíme na těsto. Pečeme na 220 stupňů, přibližně 15 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.